Morgen ben ik mezelf er intens dankbaar voor
01 oktober 2023 

Morgen ben ik mezelf er intens dankbaar voor

Leven met een glimlach

Leven met een glimlach: ik heb eindelijk ontdekt hoe dat moet. En vooral welke invloed ik zelf heb op mijn leven waardoor ik kan leven met een glimlach. Hieronder lees je er meer over.

Worstelen met het leven

Er zijn van die dagen waarop alles in het honderd lijkt te lopen: ik zoek me een ongeluk naar mijn sleutels, ik vind mijn portemonnee na lang zoeken in de badkamer, ik ruik een brandlucht als ik sta te koken omdat er nog etensresten op het gasfornuis zaten en voordat ik ook maar een begin kon maken aan het koken, moest ik eerst het aanrecht leeg maken, maar dat kon pas toen ik de vaatwasser had leeggemaakt, zodat de chaos van het aanrecht achter het vaatwasserdeurtje kon verdwijnen. Het gevraag van mijn kinderen naar gewassen sportkleding, zoekgeraakte 'belangrijke dingen' (vraag me niet wat, geen idee) en wanneer we nu eindelijk eens gaan eten, bedenk ik me wanneer de container ook al weer aan de weg moet....


Op een dag realiseerde ik me dat dit niet het leven is zoals ik mijn leven wil leiden. Ik wil leven met een glimlach. Ik heb, platweg gezegd, een hekel aan gezeur en stress is niet mijn beste maatje. Als ik een ontspannen activiteit wil doen, dan wil ik dat vol overgave doen, in een opgeruimd hoofd en ik wil niet afgeleid worden door honderden taken die door mijn hoofd vliegen.

digitale planner

Tegenwoordig doe ik het anders.


Ik stel mezelf steeds maar weer de vraag: 'wat kan ik vandaag doen om er voor te zorgen dat morgen soepeler verloopt?' En dat zijn kleine dingen: mijn tas vast klaar zetten voor de volgende dag, met hierin mijn portemonnee en mijn sleutels. Mijn telefoon aan de lader leggen voordat ik ga slapen. Mijn fornuis schoonmaken nadat we gegeten hebben. 's Avonds voor het slapengaan de vaatwasser aanzetten en deze 's ochtends voordat ik naar mijn werk vertrek leegruimen, zodat alle vieze vaat er direct in kan (JA LIEVE PUBERS THUIS: DAT DEURTJE VAN DE VAATWASSER KAN ÉCHT OPEN), de was na het opvouwen direct opruimen in de kast. Het zijn allemaal hele kleine klusjes op een mensen leven en het kan inderdaad allemaal wel wachten. Maar het werkt voor mij als een malle. En steeds weer als ik het doe, denk ik bij mezelf  'later ben je jezelf hier dankbaar voor'. 

Dus als ik dit blog heb afgeschreven, duik ik op mijn klaarliggende yoga mat en daarna drink ik koffie. Want het apparaat heeft voldoende water en koffie in het apparaat en mijn beker staat al klaar.

Zo leef ik mijn leven met een glimlach.

Een opgeruimd leven


Over de schrijver
Lyneke voelt zich af en toe net een stuiterbal: door haar niet te stuiten nieuwsgierigheid en enthousiasme komt ze af en toe in bijzondere situaties terecht waarbij ze dán pas bedenkt: ‘oeps…ik hier?’ De nieuwsgierigheid bracht haar na negen jaar basisonderwijs in een bakkerij waar ze appeltaarten bakte met mensen tot een afstand tot de arbeidsmarkt. Echter bracht dit niet de voldoening welke ze zocht, dus na een gesprek met de aanstaande schoonmoeder van haar toen tien jarige dochter, solliciteerde Lyneke op een baan in het speciaal voortgezet onderwijs. Hier werkt Lyneke inmiddels al ruim vier jaar met veel plezier, waarbij ze veel leuke collega’s heeft, waaronder de inmiddels niet meer aanstaande schoonmoeder van haar dochter. Lyneke heeft altijd wat onrust in haar lijf, wat je terug ziet in tikkende voeten, bewegende benen of een wiebelend hoofd. Om te voorkomen dat mensen zich hieraan irriteren, heeft Lyneke een manier ontdekt om tegemoet te komen aan deze beweegbehoefte: Lyneke fietst op en neer naar haar werk (ruim 20 kilometer per dag), loopt drie keer in de week hard en danst op harde muziek zodra haar drie dochters uit het zicht zijn. Muziek maken, luisteren en beleven is een andere uitlaatklep van Lyneke. Sinds de positieve psychologie in haar leven is, bekijkt Lyneke de wereld door een gekleurde bril, is ze milder naar zichzelf en ze hoopt andere mensen te prikkelen om op een positieve en milde manier naar zichzelf, anderen en de wereld te kijken. Lyneke ziet zichzelf als een verbinder. Als het haar lukt om jou met jezelf en jou en de ander te verbinden, kan haar dag niet meer stuk. In het dagelijks leven is Lyneke moeder van drie dochters en woont ze samen met haar partner en dochters en een kat.
Reactie plaatsen