Wij doen mee met Inktober 2023 en dagen jou ook uit!
01 oktober 2023 

Wij doen mee met Inktober 2023 en dagen jou ook uit!

Ontspannen op de agenda

Ontspannen is niet iets wat standaard in mijn agenda genoteerd stond. Echter vind ik de balans tussen inspanning en ontspanning steeds belangrijker, dus je vindt 'breien voor smurf' (zo noem ik mijn neefje die nog ' in productie is' ) steeds vaker terug in mijn dagelijkse planning tot aan begin februari. In oktober stond er echter iets anders dagelijks in mijn planning. Want oktober betekent: inktober.

Als klein meisje had ik andere zorgen dan nu. Toen ik jong was, was mijn grootste zorg dat er een punt aan mijn lievelingspotlood was. Scherp geslepen, zodat ik de randjes van mijn onderwerp harder kon aanzetten en van donker naar licht kon werken. Dat effect had ik ooit eens van een moeder van een vriendinnetje geleerd. De moeder was speciaal en anders, want Canadese, en dat speciale en anders wilde ik terug laten zien in mijn tekeningen.

Een scherpe punt aan mijn potlood is allang niet meer mijn grootste zorg. Iedereen een beetje een fatsoenlijke maaltijd aanbieden in mijn gezin is een grote zorg. En dat iedereen op tijd in bed ligt, het liefst zonder al te veel geruzie en geschreeuw door een badkamerdeur heen. 


Hoe te ontspannen?Ontspannen deed ik met een (het liefste een 'intelligent') boek of starend naar de televisie. Tekenend, zoals vroeger, als klein meisje deed ik allang niet meer. Dat was niet nuttig. Pas toen ik thuis kwam te zitten met een hersenschudding kwam de creativiteit weer terug. En de zin om te tekenen. Maar wat dan in 's hemelsnaam?


Wat in 's hemelsnaam te tekenen? Nou...dit dusIn oktober hoef je je hoofd niet te breken over 'wat te tekenen': elke dag is er een woord beschikbaar waarbij je een tekening mag verzinnen. Jake Parker, een man die voor zijn werk tekenden, zocht een uitdaging om op een andere manier bezig te zijn met tekenen. Hij bedacht ' Inktober' en daagt elke dag van de maand oktober mensen uit om een tekening te maken. Ingewikkeld is het niet: maak een tekening in inkt, post het op social media en plaats er de hashtag #inktober en #inktober2023 bij en herhaal het de volgende dag opnieuw. Iedereen mag mee doen, beroeps of amateur. Gevorderd of beginner. De uitdaging zit 'm in het elke dag even een kwartiertje vrij te maken om een tekening te maken. Doordat je elke dag even tekent verbeter je je eigen tekenvaardigheden en ben je bezig om een nieuwe en positieve gewoonte in te slijten. Mocht je elke dag niet kunnen opbrengen, dan kun je er voor kiezen om mee te doen met de 1/2 marathon: je tekent dan om de dag. Of je kiest voor de 5k editie: je tekent elke week. liever deze Inktober met een groep onderneme? Bij Studio Angelart kun je gezamenlijk deze challenge volgen. kijk hier voor meer informatie 


Doe je mee?Elke dag even ontspannen en creatief bezig zijn vinden wij super belangrijk bij Plannen Met Een Glimlach en daarom doen ook wij mee met Inktober 2023. Je zult in de maand oktober tekeningen van ons op de socials zien verschijnen. We dagen je uit om hetzelfde te doen: maak je tekening en post het op je socials. Vergeet de hashtag #inktober en #inktober2023 niet (en tag ons vooral), dan kunnen we elkaar inspireren!


Over de schrijver
Lyneke voelt zich af en toe net een stuiterbal: door haar niet te stuiten nieuwsgierigheid en enthousiasme komt ze af en toe in bijzondere situaties terecht waarbij ze dán pas bedenkt: ‘oeps…ik hier?’ De nieuwsgierigheid bracht haar na negen jaar basisonderwijs in een bakkerij waar ze appeltaarten bakte met mensen tot een afstand tot de arbeidsmarkt. Echter bracht dit niet de voldoening welke ze zocht, dus na een gesprek met de aanstaande schoonmoeder van haar toen tien jarige dochter, solliciteerde Lyneke op een baan in het speciaal voortgezet onderwijs. Hier werkt Lyneke inmiddels al ruim vier jaar met veel plezier, waarbij ze veel leuke collega’s heeft, waaronder de inmiddels niet meer aanstaande schoonmoeder van haar dochter. Lyneke heeft altijd wat onrust in haar lijf, wat je terug ziet in tikkende voeten, bewegende benen of een wiebelend hoofd. Om te voorkomen dat mensen zich hieraan irriteren, heeft Lyneke een manier ontdekt om tegemoet te komen aan deze beweegbehoefte: Lyneke fietst op en neer naar haar werk (ruim 20 kilometer per dag), loopt drie keer in de week hard en danst op harde muziek zodra haar drie dochters uit het zicht zijn. Muziek maken, luisteren en beleven is een andere uitlaatklep van Lyneke. Sinds de positieve psychologie in haar leven is, bekijkt Lyneke de wereld door een gekleurde bril, is ze milder naar zichzelf en ze hoopt andere mensen te prikkelen om op een positieve en milde manier naar zichzelf, anderen en de wereld te kijken. Lyneke ziet zichzelf als een verbinder. Als het haar lukt om jou met jezelf en jou en de ander te verbinden, kan haar dag niet meer stuk. In het dagelijks leven is Lyneke moeder van drie dochters en woont ze samen met haar partner en dochters en een kat.
Reactie plaatsen